Intuïtief tekenen met drie kleuren is een uitdaging voor de basisschoolleerlingen, ontdek ik tijdens de beeldende lessen in Harderwijk en omgeving.
Als de leerlingen horen dat het potlood en de gum vandaag geen optie zijn komen de protesten. Maar eenmaal op weg met tekeningen en verbindingen ontstaat er een verhaal waarin de leerlingen zich helemaal uit kunnen leven.
Tijd: 1,5 uur per groep
Groepen: 6, 7 en 8
Prijs: € 135,00
Inclusief basismaterialen
Met droedelen leren de leerlingen zich gericht te concentreren op hun eigen kunstwerk. Gaandeweg ontstaat hun verhaal waarin ze ontdekken hoe ze verbindingen maken. Ze zien direct wat hun acties opleveren en leren hier op te reageren met een nieuwe actie.
Fast food behoeft geen uitleg bij de leerlingen, maar kunnen ze deze producten ook verkopen? Met de kunstwerken van Andy Warhol brengen we ze in beweging voor het opzetten van een eigen afbeelding. In groepjes gaan de leerlingen aan het werk, en dat groepswerk kan een extra uitdaging zijn.
Tijd: 2 uur per groep
Groepen: 6, 7 en 8
Prijs: € 167,50
Inclusief basismaterialen
De leerlingen ontwikkelen samenwerking, planning, rolverdeling en creatief denken bij de voorbereiding van het kunstwerk. Ze oefenen zichzelf in vooruit denken qua functionaliteit, kleur en werkzaamheden.
Bij StudioMiSt bieden we kunstlessen aan voor volwassenen en kinderen. Ontdek de wereld van creativiteit en expressie in een inspirerende omgeving.
Leerlingen denken graag na over een lekker ontbijtje en met wat kunst en vliegwerk maken ze van kosteloos materiaal een heerlijke sandwich. Ontdek nieuwe technieken en expressiemogelijkheden met kunstlessen.
Stimuleer de creativiteit van kinderen met onze interactieve kunstlessen. Leerlingen zullen trots zijn op hun eigen meesterwerken en nieuwe artistieke horizon verkennen.
Geef kinderen de kans om hun artistieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Kunstlessen op basisscholen inspireren en motiveren jonge creatievelingen.
Creativiteit pas je iedere dag toe. Bij het indelen van je agenda, het plannen en combineren van afspraken, het uitstippelen van je route.
De manier waarop je je dag indeelt en de wijze waarop je met de tijd omgaat is grotendeels bepaald door de cultuur waarin je leeft. Je eigen cultuur beleef je als vanzelf, het is je tweede huid. Met cultuureducatie maak je jezelf bewust van die huid, van je vaste patronen, je gedrag, je relatie met de ander en je omgeving. Vanuit dit perspectief start ik met het ontwerpen van schilderlessen en -workshops.
En natuurlijk combineer ik creatieve ideeën met kunsteducatie, waar patronen op een andere manier gebruikt worden en waar plek is voor meer onderzoek, ontdekking en inzicht.
Met deelname aan kunstlessen ontwikkelen leerlingen artistieke vaardigheden en nieuwe technieken die expressie mogelijk maken en de creativiteit nog verder prikkelen.
Met inspirerende en uitdagende opdrachten ontwikkelen leerlingen hun artistieke vaardigheden en ze ervaren ook een gevoel van trots wanneer ze hun eigen meesterwerken aan anderen laten zien.
Kunst lessen inspireren en motiveren jonge creatievelingen om hun verbeeldingskracht te verkennen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zelfexpressie te omarmen.
Deze creatieve activiteit stimuleert de verbeelding om te komen tot een nieuw ontwerp, waarbij de leerling in de ontwerpfase rekening dient te houden met het uiteindelijke maakproces, het afdrukken.
Het delen van hun creaties met anderen zorgt voor waardering en erkenning, wat een extra motivatie kan zijn om voor verder ontplooiing en lef om andere materialen en technieken uit te proberen.
Met kosteloos materiaal een knikkerspel ontwerpen is een karweitje waarin de leerlingen veel denkwerk kwijt kunnen. Het mooiste? Uitproberen natuurlijk.
Kunsteducatie gaat verder dan het beleven van de cultuur, het geeft er een draai aan, een nieuw gezicht, een andere interpretatie.
Tijdens de coronatijd was kunst beleven anders, weinig reizen, weinig bezoeken en weinig fysieke interactie met anderen. 'Ontstaat er nog kunst?' heb ik me afgevraagd nu iedereen op z'n eigen terrein leeft.
Bij een bezoek aan het Singermuseum in Laren ontdek ik mijn 'kerstsprinkhaan' en in de coronatijd besluit ik me te focussen op de sprinkhaan om zo tot kunst te komen. Dat levert een nieuwe kunstroute op. En vanuit de eerste sprinkhaanprojecten groeien er steeds meer experimenten die ik nu de deelnemers laat beleven via kunstworkshops, schildercursussen, teken-, schilder- en kunstlessen.
Deze creatieve activiteit stimuleert de leerlingen om goed na te denken over de onderdelen van de sprinkhaan: de kop, het lijf, de poten, de vleugels. Hoe kom je het dichtst bij de vorm en hoe maak je het vast?
De sprinkhanen gevouwen met de japanse vouwkunst origami zijn helemaal wit. Ze vragen om een kleurtje, een patroon of afbeelding. Met verschillende kunstenaars als voorbeeld maken de leerlingen een kleurrijke sprinkhaan.
Insecten krijgen steeds meer aandacht en in deze les wordt dit kleine insect levensgroot op papier gezet. Grote vellen papier en verf met mooi pigment, blijken keer op keer een mooie uitdaging voor de leerlingen.